Wellnessmässan

För mer välmående i vardagen

Hundfoder som ger din hund ett glatt liv

Att köpa rätt typ av hundfoder är en nyckel för att din fyrbenta vän ska få ett bra liv. Bra mat i magen är det inte bara människor som blir lyckligare av.

En hund som får fel typ av foder mår sällan bra. Det kan vara typen, mängden eller innehållet som är fel – men alldeles oavsett påverkar det antagligen din hund negativt. Vi alla vet ju hur det känns när man ätit något som kroppen inte riktigt tycker om. Därför måste du lägga ner kärlek i din hunds kost.

Det tar tid att hitta en diet som fungerar för en hund. Precis som oss människor har de individuella åsikter om mat och kan reagera olika på samma foder. Dessutom behöver kosten ofta ändras när hunden växer upp. Resan mot rätt hundfoder når alltså sällan sin absoluta slutpunkt.

Hundfoder ska passa er båda

Trots att det kan vara en krokig och jobbig resa är det en resa som är värd att ta. Din hund förtjänar ju allt det bästa i världen, och det innebär också mat som den mår bra av. Därför är det viktigt att inte ge upp. Fortsätt experimentera tills ni har ett kostschema som fungerar bra för er båda.

Så gå och köp en ny typ av torrfoder till hunden. Prova att ge mat under nya tider. Byt bort torrfodret helt och testa våtfoder istället. Vad som än krävs är det värt det. Mår din hund inte bra av maten den äter är det dags att testa något nytt.

Relaterade inlägg