Wellnessmässan

För mer välmående i vardagen

Fillers är anpassade till varje patient

Fillers är en populär injektionsbehandling som används inom skönhetsindustrin. Fillers används för att bland annat släta ut rynkor i ansiktet och rätta till oönskade ansiktsformer.

En fillerbehandling anpassas till varje patient och dess specifika behov. Behandlingen är egentligen små injiceringar i ansiktet. I och med att doserna är så små, så påverkas inte kroppen på något sätt. Innan en fillerbehandling görs, behöver man boka in en konsultation med en legitimerad läkare för att få reda på mer kring proceduren. Fillers har olika användningsområden, om än det mest omtalade är att det jämnar ut rynkor eller linjer i ens ansikte genom att lägga till extra volym. Det går även att släta ut andra oönskade former i ansiktet. Det intressanta är att man faktiskt använder ett ämne som finns naturligt i kroppen. Vem kan då utföra en sådan här behandling? Finns det andra sätt att släta ut sin hud på? Dessa frågor besvaras i kommande rubriker.

Vem kan utföra en fillerbehandling?

Legitimerade läkare eller sjuksköterskor med specialutbildning inom skönhetsprocedurer är specialisterna som har tillstånd till att utföra fillersbehandlingar i Göteborg och övriga delar utav Sverige. Den estetiska vården blir allt mer populär bland läkare och sjuksköterskor som väljer att vidareutbilda sig inom just den industrin. Behandlingen utförs på en skönhetsklinik och tar oftast ca. 15 minuter. Nålarna som hyaluronsyran injekteras med är mycket tunna, vilket gör att de flesta patienter inte känner någon form av obehag. Efter proceduren går det bra att återgå till sina sysslor, såsom att åka tillbaka till jobbet och fortsätta med sina arbetsuppgifter. Som det nämndes tidigare måste varje patient få en konsultation innan själva proceduren. I vissa fall kan det hända att personen avråds från att genomgå en fillerbehandling, även om detta händer relativt sällan. Ifall skönhetsspecialisten avråder dig från att gå vidare med en behandling bör du följa dess råd.

Samma effekt, annorlunda behandling

En injektionsbehandling passar inte alla. Nålskräck är något som många har. Då föredrar man nog att inte genomgå en procedur som omfattar sådana typer av verktyg. Frågan är ifall det finns andra sätt att få slätare hud i ansiktet? Idag är den kosmetiska industrin mer än välutvecklad i Sverige. Detta betyder att det finns olika ansiktsmasker och krämer som kan förstärka hudens naturliga struktur och släta ut den på ett bra sätt. Fråga gärna efter produkter som skulle kunna passa din hud och prova gärna den metoden istället. Ansiktets naturliga lyster och glans kan göra mycket för ens välmående.

Relaterade inlägg