Wellnessmässan

För mer välmående i vardagen

Knäskada är inget att leka med

Tänk att det är så vanligt att råka ut för en knäskada. Knäskador är blande de vanligaste slags skadorna som man kan råka ut för om man idrottar och tränar. Det är ju samtidigt inte så konstigt. Ett knä får ju ta emot alla tyngd som kroppen har. Det är knäna som gör att vi överhuvudtaget kan röra oss; springa, lyfta på benen, hoppa och studsa. Om man då skadar knät, innebär det att man knappt kan röra sig, på grund av den stora omfattning som man använder knät på. Därför är det mycket viktigt att få professionell hjälp för att komma till rätta med knäskadan.

Vilken hjälp kan du få för knäskadan?

Har du skadat knät riktigt ordentligt bör du alltid gå till en doktor och få knät röntgat. Har du fått någon sena i knät så illa att det har gått av bör du opereras. Det går inte att åtgärda på annat sätt. Den slags skadan kan uppkomma om du springer och snabbt vänder riktning. Till exempel när du spelar fotboll, squash, volleyboll eller andra slags sporter där det händer mycket under en match.

Symtom på knäskada

Den som någon gång har råkat ut för en knäskada brukar absolut vet var skadan har uppstått på grund av den kraftiga smärtan. Dessutom kan knät svälla upp och benet blir omöjligt att stödja dig på. Om du har fått en allvarlig knäskada kan du behöva vila, sedan kan du behöva behandling av naprapat, en idrottsskadespecialist som anpassar ett träningsprogram för dig för att du ska komma tillbaka och att knäskadan ska rehabiliteras på rätt sätt.

Du kan behöva äta antiinflammatorisk medicin

Man kan behöva kyla ner knät för att inte någon inflammation ska uppstå. Sedan kan man med hjälp av laser eller svag elström få igång blodgenomströmningen, få igång celldelning som skyndar på och förbättrar kroppens eget läkningssystem. Du kanske bör äta antiinflammatorisk medicin som också motverkar knäskadans effekter och i stället kickar igång läkningen inuti kroppen. Man kan även tejpa knät för att dels ge stöd till knät, men som också säkerställer att blodomloppet fortsätter strömma genom knät och att den inte avstannar. Just det att blodet stannat av i muskeln kring knät kan ge svåra smärtor.

Få hjälp av Idrottskadespecialisterna

Du kan alltid söka rehabiliterande hjälp av Idrottsskadespecialisterna, som drivs av naprapater och fysioterapeuter och som själva är idrottande och därför kan mycket omvika slags skador olika sorts träning kan medföra. Eftersom de har unika kunskaper just om träning och hur den belastar kroppen, kan du få direkt hjälp som har just med idrottandet och träningen att göra.

Relaterade inlägg