Wellnessmässan

För mer välmående i vardagen

När utseendet och insidan inte matchar varandra

Att kroppen förändras det vet vi alla. Det behöver inte bero bara på ålder, det kan även bero på hur man lever sitt liv och hur man mår. Yttre omständigheter har också inverkan på utseendet.

Handen på hjärtat. Hur många av oss tänker inte någon gång på att förbättra sitt utseende? Men av någon anledning så är det ett lite skambelagt ämne som man som vanlig svensson inte pratar om. Men faktum är att i dagens Sverige så är det inte det minsta konstigt att göra ingrepp för att känna sig bekväm och snygg i sin kropp. Till skillnad från dåtidens ingrepp som kräver kirurgi och långvarig konvalescens så kan dagens skönhetsvård vara mindre smärtsam och inte kräva någon längre läkningsprocess.

Så vad finns det för alternativ?

De vanligaste alternativen som det pratas om i media är fillers och botox. De är olika metoder där man injicerar olika substanser. När det gäller fillers så injicerar man hyaluronsyra, något som boostar kroppens egna produktion av kollagen och skapar mera volym. Effekten håller i sig i ca 9 månader. När botox injiceras så bedövas musklerna och rynkorna slätas ut. Behandlingen behöver upprepas efter ungefär 6 månader. Om man inte önskar minimera rynkor utan bara ge huden en friskare ton finns andra metoder. Här kan man välja mellan kemisk peeling och laserbehandlingar. Dessa fungerar ofta utmärkt som komplement till ansiktslyft för att arbeta med föryngring av huden.

Ett annorlunda och spännande alternativ

När man ska göra ett ansiktslyft så går man först på en konsultation. Där pratar man om vilken metod som passar bäst med tanke på kundens förutsättningar. Kanske blir det något av det ovannämnda men det kan även innebära att man beslutar sig för att prova ansiktslyft med trådar. Så vad innebär det? Det innebär ett kirurgiskt ingrepp där man fäster hullingar i vävnaden. Med denna metod kan man bland annat lyfta både ögonbryn och släta ut halsen. Trådarna kommer så småningom att absorberas av huden, ingreppet håller i ca 18 månader och kan sedan göras om igen om man så önskar. En av fördelarna är att man efter ingreppet får stanna kvar en stund och sedan lämna kliniken med ett synbart resultat. Bor man i huvudstaden finns det fler kliniker att välja bland och man kan lättare hitta en som man tycker passar in på de personliga behoven. Sedan är det bara att boka tid för en konsultation.

Relaterade inlägg