Wellnessmässan

För mer välmående i vardagen

Vem är din lokala frisör?

Få saker på kroppen är så känsligt för många som håret. Många anser att det är viktigt att vara fin i håret och går ofta till en frisör. Att bli stamkund hos en frisör kan få oväntade fördelar.

Det finns en gammal idé som säger att om man vill höra hur ryktet går på stan och vad det senaste skvallret om grannskapet är så ska man gå till frisören. Frisörer har länge ansetts ha en samtalstalang och får folk att börja prata om både det ena och det andra, vilket gör att kunderna öppnar upp sig. Man kan sitta där i frisörstolen i åtminstone en god halvtimme, ibland flera timmar, tillsammans med frisören medan hen klipper håret eller fixade frisyren. Då kan man väl lika gärna fylla ut tiden genom att snacka av sig, tänker säkert många. Därför är det till frisören man ska gå, utöver för att fixa håret, för att få de smaskiga godbitarna om de lokala sociala affärerna som pågick. Nästkommande kund kommer därefter få ta del av skvallret som du själv lämnade på frisörsalongen.

Spontana och planerade besök

Men skvallret är en bonus, om man fortfarande får ta del av det. Numera handlar frisörbesöken i princip uteslutande om att fixa till håret. Ibland vill man kanske bara klippa sig av anledningen att håret har blivit för långt. Korta ned det som har växt, sedan kommer man tillbaka igen om två-tre månader och gör om samma sak.

Andra bokar sina frisörbesök månader i förväg. Då har man antagligen ett väldigt specifikt syfte med sitt frisörbesök. Sannolikt ska man göra sig i ordning inför något viktigt spektakel där man dessutom kommer förevigas på massa bilder. Till exempel bröllop, bal eller födelsedagskalas.

En och samma frisör

Många kunder blir snabbt stamkunder till sin frisör. Det kan vara jobbigt att tvingas byta frisör i Uppsala när man väl har hittat någon man gillar och man vet att klippningen blir bra i den salong man går till. Kanske är det därför man hinner utveckla en relation till sin frisör, och att det därför blir lättare att öppna sig och dela med sig av grannskapets skvaller.

Håret är väldigt känsligt för en hel del människor. Mycket av identiteten sitter i håret. Därför är det viktigt att frisören lyckas med klippningen. Om du fortfarande letar efter din sanna identitet kan faktiskt frisören hjälpa dig i ditt sökande genom att åtminstone ge dig rätt frisyr.

Relaterade inlägg